torstai 1. toukokuuta 2014

Saigon, Vietnam.

Viime kirjotuksesta onkin jo sattunut ja tapahtunut paljon. Siam Reapista lähdettiin yöbussilla Saigoniin, minkä tarkoustus oli kestää 11h. Aasian tiet tuntien, niin se 11h venähti 15h ja välissä oli myös vaihto, mistä kukaan ei maininnut aikasemmin. Yöbussi oil ehkä siistein ikinä. Siellä oli lattiatasossa sängyt, ja niiden yläpuolella vielä toinen rivi. On erittäin hyvä tapa matkustaa :) Myös rajan ylitys onnistui todella näppäräsit. Bussissa kerättiin passit ja Vietnamin puolella saatiin takasin.

yöbussi

Vietanamin puolella maisemakuva vaihtu sen verran että liikenne oli paljon järkevämpää, tiet paremmassa kunnossa, kadunvarret puhaammat ja lehmät muuttuivat vesipuhveleiksi. Mutta, vaikka liikenne on sujuvampaa kun muualla, niin kadun ylittäminen on aina yhtä uhkapeliä. On ollut monta todella läheltä-piti tilannetta.

Saigonissa käytiin nopsaa viemässä kamat hostellille, ja ulos tutkimaan kaupunkia. Vähän oli kalliimpi 5$ yö, mutta huone oli oikein laadukas, ihan 5* hostelli, ilmastointi ja kaikkee. Lukuunottamatta pieniä ärsyttäviä yövieraita, bedbugs.

hostelli

Jummi-jammi Saigon on kyllä paras. Ehkä jopa 4. maailma kaupunki mihin voisin tulla takasin. Tämä vois olla Aasian New York. Et jos joku suunnittelee shoppailureissua Jenkkilään, niin Saigon on siihen parempi vaihtoehto. Kauppoja löytyy laidasta laitaan, Guccista Crocseihin. Ruoka hyvää ja lämpöö riittää :) Eikä oli tyypillisesti likainen, niinku muu Aasia.

Saigon

Kaiken tän kaupungin tutkailun lomassa yritimme myös mennä HRC. Ja ensimmäisen kerran ikinä olimme niin hukassa, että 2 kertaa oli pakko käyttää karttaa ja 5km matkasta tulikin 25km. Mutta paita saatiin. Joka maksoi miljoonan :O Myös illalla meni puolikas miljoona nestemäisenä masuun, mutta myös täällä oli vappu. Paljon turisteja ja paikallisia ja hauskaa oli.

HRC

Miljoonan dongin paita

Lattia baari

Vaikka Saigon onkin paras, niin myös joka kaupngissa on down side, joka tulee esille yöllä. Nautintoaineita tarjoaa niin vanhat mummot kun nuoret jannut. Todella nuoret lapet tekevät töitä läpi yön ja vähän vanhemmat tytöt on toisenlaisissa hommissa. Erittäin avointa kaikenlaista kaupankäyntiä näkyy.

Me ei olla shoppailu reissulla, niimpä täällä ei kauheesti ole meille tekemistä, joten aamulla kävimme ostamassa liput eteenpäin. Pikku miinuksena budjettiin tuli se että on pyhä päivinä liput nousee puolitoista kertaiseksi.



Muuten päivä on mennyt sekuvain kävellen. Hyvällä lonaalla kävimme ja chillailtiin mini-katubaarissa :D Täältä löytii hurjat määrät mini baareja. Keskellä katua on vaan lasten tee-kutsu kalusteet ja joku myymässä kylmälaukusta juotsikkaa. Paljon halvempaa ja mukavampaa :) Ja täällä myös saatiin enesimmäisen kerran tulista ruokaa, kun ostettiin jostain sivukujalta lihatikkuja. Mutta, porukoiden papaya-salaatti on edelleen tulisinta ikinä mitä olen syönyt xD

Kevätkääryleet ja kookosriisi

Mini baari

Lihatikkuja

Rahan kanssa saa kyl olla tarkana. Paljon vedetään välistä, ihan ruokakaupoista alkaen. Ja kulkueläimiä ei ole paljon yhtään. Pitkän keskustelun jälkeen tulimme siihen tulokseen että täällähän syödään koiria, niin sinne ne häviää :D Siltikin Saigon on magee, suosittelen (Y)

Kambodiasta unohtus sanoa se että, vaikka on todella köyhä maa, niin ei taida olla ihan niin köyhä kun puhutaan. Kaikilla jolla on varaa ostaa auto, niin kyllä he ajelevat Lexuksella. En ole ikinä nähnyt niin paljon Lexuksia, edes kuvissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti