sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Erenhot ja ZamiiUud

Kaikki kylät on tän näkösiä, yks tie ja paljon kesken
jääneitä rakennuksia.

Pääsimme bussilla lähtemään Datongista, jee :) Mutta, eihän sitä vielä Mongoiaan sitten päässytkään. Pääsimme kuitenkin vähän lähemmäs, ja tällä kertaa ihan rajakaupunkiin, Erenhot. Ja yks hämmentävin asia tapahtu. Keskellä aavikko oli yhtäkkiä dinoja, ja paljon! Ne myös äänteli. Hyvin hämmentävää! Tämmöstä voi vaan tapahtua Kiinassa :D

Kiinassa on myös polttaminen sallittua joka paikssa

Dinoja

JurassicPark


Nyt on 5 päivä kun yritetään pois Kiinasta, mutta ei! Tää alkaa jo olee aika naurettavaa touhu. Maateitse rajan ylitys onnistuu ainoastaa 8-18 välillä ja ainoastaan autolla. Täällä on paljon Jeep-kuskeja jotka varmaan ihan työkseen kulkee tota väliä. Erenhot vaikuitti jo hyvin Venäläiseltä kylältä, vähän niinku ois pikku Venäjällä. Ja jopa osasin muutaman sanakin lukee kasaan: apteekki, ravintola ja tietokone. :D Illalla alkoi satamaan oikein kunnolla, niin istutiin vaan hotellilla ja katteltiin Tom&Jerryä :D

Rajan ylitys hoitu tämmösellä, missä meitä oli 10hlö :D
Tunnelma oli aikas tiivis

Ite rajanylitys sitten menikin nopeest ja helposti, vaikka luettiin että siinä on paljon ongelmia. Jotain posivtiivstä :) Ja pitkästä aikaa tavattiin myös länkkäri. Ihanaa päästä puhumaan jonkun kanssa englantia, kun sitä ei sitte olekaan kuullut HongKongin jälkeen.

Mongolia

ZamiinUud, Mongolian rajakaupunki. Tai no kylä, jos sekään. Keskusta oli semmonen pieni pieni aukio missä oli pari raflaa ja kauppa. Mutta myös tästä pikkukylästä löytyy ihan aitoja feikkejä tavaroita, ihan consseista lähtien :D Meillä oli semmonen kuutisen tuntia aikaa junaan, niinpä kävimme syömässä ja kuhan istuskeltii ja odoteltiin. 


Päivälliseks oli lehmän(?) keuhkoja, ei ollut mikään 
miellyttävin makuelämys.

ZamiinUud keskusta

Aitoa fiekkiä!

Jonathan

We did it! We got out of China, finally!

Tällä kertaa matkustimme makuuvaunussa. Ja sängyt oli niin hyvät, et jopa paremmat kun useissa hostelleissa :D Muutenki, tosi paljon tapahtu kaikenmoista upgradeusta Kiinasta. Vessat on normit ja enää joka paikassa ei saa polttaa. Itse asiassa, ei missää, eikä tupakkaa myydä muuta kun tiskin alta.

Yläsängyt

Kuuma vesiboileri

Mongolia

Maisemaa

Älkää käsittäkö väärin, Kiina on kans tosi kiva ja joku päivä meen vielä takasin, mutta ihanaa vaihteeks päästä ihmisten maailmaan. Missä asiat toimii ja on jonkunmoista sivistystä. Ei paljon, mutta pikkasen enemmän. Kiinassa kaikki vaan toimii erilailla, mikä tekee siitä myös vaikeeta. Esim, suihkussa punanen tarkoittaa kylmää vettä ja sininen kuumaa. No eihän tossa ole mitään järkee ja tommosia pikku juttuja on vaik kui paljon. Mutta ehdottomasti vaikeinta on se kun kukaan ei puhu englatia. Tietenkin Shangahi ja Peking on pikkasen eri, mutta me myös nähtiin paljo pikkukaupungeja (heiden pikkukaupunki on isompi kun Hki) Ja jos Kiinassa haluu reissata niin kandee varaa paljon aikaa, koska se ei ole itsestäänselvyys siellä. Vaikka junat kulkee, niin se ei vielä tarkota että ne kulkee, saatika että sinne pääsee :DD Mutta, Kiina oli hyvin hyvin erilainen ja kyllä voisin mennä takasin, mutta todella out of this world!

















1 kommentti: