sunnuntai 11. toukokuuta 2014

jos ei niin ei, ei edes mitään tietoo missä olemme, Kiina?!

Pariin päivää ei oo oikein mitään tapahtunut. Kuhan vaan chillailtiin Nanningissa, pikkasen myös niinku ois ollut kipeä täs. Kaupunki oli vaikka kuinka kiva ja löydettiin täältä jopa Walmart <3 :) ja aurinko oli oikein paahtavan kuumaa. Jotenkin tuntu vielä kuumemmalata kun ennen. Vähänkin ku liikkuu niin heti valuu hikee joku 10 litraa. Päivässä meni semmoset 3 paitaa ja pesukone pyöri kokoajan :D Kävimme myös syömässä, mutta koska listat on kiinaksi, niin ihan arpapelillä tilasimme, ja hyvin meni. Oikein maukasta ruokaa saatiin :)

Walmart

dumplings, mmmm..

Nanning

ruokalista

Ollaan aika ahkerasti kierretty toreja, mutta Kiinassa saa jäädä siihen yhteen kertaan! Eksyimme vahingossa  Nanningissa torille ja siellä näki paljon kaikkee mitä ei olis tarttenu nähdä. Et jos tästä eteenpäin vähän enemmän kasvis painotteista ruokaa. Maassa maan tavalla tietenkin, mutta.. ainakaan tuoreempaa lihaa ei muualt saa.

Oiskos sitten että eilen aamulla heräsimme 9 aikaan, ja on ollut kauhen raskas vuorokausi. Tää päivä on nyt kestänyt 38h, jostain ollaan nukuttu istualteen sellaset 4 tuntia. Upgradesimme ittemme busseista junaan, tai näin luulimme, mutta selviskin et bussit on ollut paljon paremmat. Lähdimme Nanningista yöjunalla Guangzhouhun, josta bussilla Macauhun. Kiinan turvatarkastukset on kyl aikamoiset. Ihan junaan mennessäkin on passin, turva- ja metallitarkastus. Mitään ei pygee ilman passia tekee.

junaliput ja norsupussi.

Ehkä yks hirveimpiä 13h junassa. Aivan täynnä kiiinalaisia, ja meillä oli molemmilla käytäväpaikat, niin ei edes saanut nukutuksi, mitä siinä vähän väliä torkahteli pariks minuutiks, mut sit taas pää tipahti ja heräs. Ei siitä tullut niin mitään. Kaik niskat ihan jumissa, peba puutunut istumisesta ja kaiken huipuks vesikin loppu.

Aamulla päästiin Guangzhouhun, mistä oli tarkotus jatkaa bussilla heti Macauhun. Mutta, Guangzhou vaikutti oikein kivalta paikalta niin päätettiin jäädä. Siinä kohtaa tehiin niin väärä päätös kun vaan voi. Seuraavat 6 tuntia meni rinkka selässä hostellia etisien. Meillä oli kahden eri hostellin osotteet (myös kiinaksi) ja edes taksikuskit ei osannut. WTF, jos ei kiinalainen osaa kiinaa lukee, niin miten tääl ees kukaan muu voi pärjää ?!? Tohon typerää kiertelemiseen meni 6 tuntia ja 50$, jonka jälkeen palattiin alkuperäsessn suunnitelmaan ja lähimme Macauhun. Ainoo mitä käteen jäi: budjetissa aukko ja selkä kipee.

Canton tower

Jossain kohtaa päivällä alkoi myös vetta satamaan ja kuulimme elämän kovimman ukkosen ikinä. Aivan pään yläpuolellä jyrähti niin kovin, et hyvä et ei kuulo menny :D Loppupäivä onkin satanut ja salamoinut. Ja todella isosti, taivas vilkkuu kokoajan, ja salamatkin ovat hurja isot :) Kyllä niitä meni siinä bussissa kattelessa, mut ei yhtää hyvä juttu kävellä rinkka seleässä tuol pihalla.

koko päivän satanut kaatamalla, paitsi tossa
 kuvassa on vaan pientä sadetta :(

Vihdoinkin päästiin Macauhun, ja otettiin guesthouse. Nopee tsekattiin missä on HRC, et hakis tänään sen paidan ja aamulla lähtis jatkaa, niin pysyis aikataulussa. Kun ei onnistu, niin sit ei onnistu kyl mikään. Me ei edes oltu Macaussa. No nyt on ihan sama, meil on hostelli ja käytiin hakemssa KFC ruokaa. Pakko oli hakee jotain tuttuu ja turvallista kun ei nyt vaa jaksanu enää mitään yllärei. Aikasemmin meinaa olemme ostaaneet makkaraa tikussa, mikä olikin makeaa. Makkaraa missä oli kaneli-sokeri sekotusta, hyi. Ja tämmösiä ihme yhdistelmiä on muitakin: chili-suola ananas ymsyms. Anyway, nyt nopee nukkumaan, ja jos aamulla vaikka pääsis ekalla yrittämisellä perille asti. Melkein vois jo sanoo kirosanana, tää viimeset 38h on ollut kyllä yhtä tuskaa.

kaneli-sokeri makkara.

Mikälie tää kaupunki onkaan, niin vaikuttaa ihan kivalta, mutta nyt ei pysty mitään muuta kun vaan menee nukkumaan. Hyvää yötä! Ja äiti, hyvää äitienpäivää <3 :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti