keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ha Long Bay, Vietnam.

Nyt se on tehtyt, ja ikinä ikinä IKINÄ enään en mene ryhmämatkalle. Ehkä huonoiten käytetyt 65$ tän reissun aikana. Ostimme tommosen valmis matkapaketin Halong Baylle, kun ei sit tiedetty miten sinne muuten oltas menty. Ois kyllä pitänyt ite vähän selvitellä ja mennä omatoimisesti. Mutta..

Lähtö oli aamu 8 hostellista ja siitä parin - kolmen tunnin ajomatka rannikolle. Siellä mentiin meille luvattuun hienoon laivaa, sundeck, hyvät huoneet, halpaa kaljaa, Halong Bayssä uintia. Ihan kaikke parasta mitä voi kuvitella. No se hieno laiva osottautui veneeks, missä oli kannella pari hikistä tuolia, kallista kaljaa ja uimaan ei päästy. Likaa oli vaikka muille jakaa ja torakoita juoksi kaikkialla. Myös jotain hassun kuulosia ötököitä asusteli seinien sisällä. Huone sentään oli ihan nätti, mutta sänky oli rikki ja suihkusta tuli kylmää vettä. Ei semmosta normia Aasian viileähköä vettä, vaan ihan jääkylmää (Y)



hytti

Ekaks syötiin lounas, mikä oli kyllä hyvää. Ruokapuoli oli kyllä muutenkin erittäin onnistunut, iso plussa siitä. Ruuan jälkeen menimme kiertelemään luolaan. 45 min aikaa. Oli kyl sit niin tylsät 45 min. Oltiin valmiit 5 min jälkeen ja siinä sit istuskeltiin ja odoteltiin muita ihmisiä neljäkymmentä minuuttia. Luola kun luola, tarkkeeko sitä nyt tunnin verran tuijottaa ?

kiviä

cave

Luolailun jälkeen oli ihan kivaa ohjelmanumeroa tiedossa. Kajakointia kelluvassa kylässä. Oli kiva paikka nähdä. Kylä keskellä merta :D Mut, kiva niidenkin asukkaiden olla siä, kun kaikki käy kokoajan niitä kuvaamassa. Kunnon eläintarha fiilis varmaan :D Mekin kajakoitiin jokun pihalla ja tsiigailtiin mitä ne tekee :DD Ja taas kerran olimme hyvin nopeesti valmiit ja uudestaan  yhtä odottelemista.

floating village

floating village

kajakointia

Oli vielä illallinen ja ohjelmanumerot loppui siihen. Kellon oli 7 ja ihan kauheen tylsää. Ainoa pelastuts oli että suurin osa oli nuorehkoa porukkaa jolla kaikilla oli tylsää, niin eihän siinä auttanut muu kun ottaa muutama kallis drinkki. Muutama drinkki vaihtus 2 pulloon vodkaa ja johan äkkiä saatiin bileet käyntiin. Ja veneestäkin tuli party boat, poppi vehkeet, diskopallo ja vilkkuvat jouluvalot :D Jokatapauksessa, kaikki olimme jo hyvissä ajoin nukkumassa ja aamulla 8 reippaana aamupalalla. Kaikki ei ollut ihan yhtä reippaana, mut aamupalalla kuitenkin.


Aika pian sen jälkeen vene lähti valumaan takasin päin ja 12 olimmekin jo maissa ja 5 Hanoissa. Maisemat tottakai oli hienot, mutta camoon, 65 dollaria ja 24h tsiigaat niitä samoja kivimöhkäleitä.


not bad Wednesday morning


Yks ihan super juttu kyllä tapahtu. Aurinko, minkä ympärillä meni täydellinen sateenkaari-ympyrä. Jonka sisällä taivas oli tummempaa kun muuten. Ihan mieletöntä.

aurinko

Juu ei enää koskaan valmismatkoja. Yhtä odottamista lähinnä vaan. Ja muutenkin, kaikki on päätetty sun puolesta. Menet ja teet sillon kun sulle sanotaan. Mitä jos mulla vaikka ei olis nälkä 6 illalla? Jos en syö, niin oon ilman. Mutta, jos mun nälkä tulee 8, mitäs sit? Tyhmää hommaa toi tommonen, mutta tulipahan käytyä. Ja paikkahan oli kuitenkin ihan nätti.

mut sitä varten siellä on vene kauppa :P

Hanoissa menimme takasin samaan hotelliin ja pidimme lepopäivän. Ei vaan jaksa. Kokoajan uus kaupungi ja uudet jutut. On tosi raskasta noin nopeellaa vaihdilla liikkuminen.  Muutenkin varmaan eilinenkin vähän verottaa vielä, ja toi auringon katseleminen ei ollu ollenkaan hyvä idea. Siitä asti on ollut kauhean huono olo. Niimpä loppuilta meni hyvin rauhallisesti. Käytiin kaupungilla kiertelemässä, ja eksyttiin myös Hanoin hienostoalueelle. Ja löysimme aivan super mahtavan kenkäkadun (Y) <33 Joten joo sori ihmiset, jäi tuliaiset saamatta ku oli pakko ostaa kenkiä :D Sit äkkiä takas hostellille ja Breaking Badia :)

Nii ja joo, ollaan oltu varmaan semmonen parisen viikkoa(ko/kö) reissussa ja ainostaa yks vaatekappale on hukkunut (Y) Aika hyvin :)

18€ <3

3 kommenttia: