tiistai 7. heinäkuuta 2015

Abu Dhabi, UAE

Tänään tehtiin päiväretki Abu Dhabiin, UAE:n pääkaupunki ja maan isoin kaupunki. Sinne oli vaan joku parin tunnin matka Dubaista.
Lähdettiin suht aikasin liikeelle, kun tarakoitus oli käydä vähän basaareilla. Kaikki varmasti tiedättä sen mahtavan basaarin Sinkkuelämää 2-leffasta. Se iso, pölyinen, itämainen basaari, mistä Carrie ostaa kengät.


Öljy tilanne - check!

Abu Dhabi on kans nätti, tosin pikkasen pienempi versio Dubaista. Ja rakennukset eivät yltä läheskään niin korkeelle. Eikä turistejäkään näkynyt yhtälailla.



Eka käytiin Yas Islandilla, missä on Ferrari World-huvipuisto. Mutta sinne ei menty, koska halusin pitää aamupalan masun sisällä kuitenkin. Ja nähtiin myös Formula rata, jee jee.



Formula, Abu Dhabi

Parin tunnin etsimisen jälkeen oli pakko kysyä apua, että missä se basaari oikein on. Saatiin vähän erineviä vastauksia ja lopulta päädyttiin tutkimaan ite asiaa netistä, mistä selvis että istuimme kyseisellä basaarilla kahvilla kokoajan. Se on sisätiloihin rakennettu sitä leffaa varten, ja ei ole mitään tekemistä basaarin kanssa. Kauppakeskus se oli, ja hinnatkin sen mukaiset. Ellei jopa korkeemmat, koska se on ollut leffassa mukana.

Sisäänkäynti

Tämä nyt sit on se kuuluisa basaari -_-

Löydettiin kuitenkin joku mauste koju.

No sehän meni taas ihan putkeen. Käytiin kuitenkin kattomassa Abu Dhabin ainoa nähtävyys, muslimimaailman suurin moskeija.


Aikasemmin basaari-asiaa tutkiesamme kuitenkin selvisi, että semmonenhan löytyy ihan Dubaista. No ei muuta ku nokka kohti Dubaita ja tsekkaamaan sen valikoima. Oli se jonkunmoinen, mutta ei läheskään semmonen mihin on Aasian, Turkin tai Kiinan reissuilla päässyt.



Päästiin kuitenkin kattomaan aitoja kopio laukkuja "takahuoneisiin", niin kun siinä leffassa. Mutta mitä kattomista niissä nyt on, kun Turkin kadut oli niitä täynnä :D

No, tulipahan käytyä Abu Dhabissa myös. Ja ylipäätään tämä ei todellakaan ole semmonen basaari maa, mitä internetin ihmeellinen maailma kertoo. Tai sit me ollaan niin sokeita että ei löydetä mega isoo basaarii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti